Termékeink

Akácméz
Lágy, harmonikus ízű, akácvirág illatú méz. Magas gyümölcscukortartalma miatt nagyon lassan kristályosodik ki. Színe a halványzöldestől a világossárgáig terjedhet. Kellemes íze miatt kiváló édesítő teázáshoz.

Vegyes virágméz
Többféle virágról származó mézek keveréke. Magasabb szőlőcukortartalma miatt hamarabb kristályossá válik (kb 1 hónap). Zamatos, erőteljesebb méz ízzel rendelkezik.
Kiválóan alkalmas sütemények sütéséhez. Színét, ízét, és illatát nagyban befolyásolja a gyűjtés helye.

Repce méz
Ennek a mézfajtának a legmagasabb a szőlőcukortartalma. A pergetés után egy héttel már kristályos formát vesz fel, ezért üvegbe töltése krémes kristályos állagban történik.
Különlegessége még, hogy jóval kevésbé savas, mint az összes többi méz, ezért gyomorsavtúltengésben szenvedők is fogyaszthatják. Színe pergetéskor halványsárga, majd kristályos állapotában fehér.

Facélia méz
Más néven mézontófű mézként is szokták emlegetni. Kellemes, édeskés ízű méz, kevésbé kristályosodó fajta. Szív és érrendszeri problémákra van jó hatással.

Hárs méz
Kimondottan zamatos, erőteljes ízű méz. Felső légúti megbetegedésekre ajánlott, főként köhögésre, megfázásra, hörghurutra.

Propoliszos méz
A propoliszt a méhek a fák rügyeiről gyűjtik össze és a kaptár réseibe tapasztják. Gyanta szerű fertőtlenítő hatású anyag.
Leggyakoribb felhasználási formája a tinktúra készítése. Patikai alkohollal feloldják, és kis mennyiségben akár mézzel elkeverve használják. Nagyon jó immunerősítő hatású. Megfázásos időszakban enyhíti a köhögést és a torokfájást.


Levendulás méz

Levendula virágon érlelt mézkülönlegesség, amelynek alapja egy vegyes virágméz. Kiválóan összehozza a méz édes ízvilágát a levendula nyugtató hatásával. Számos tanulmány leírja, hogy a levendula kiválóan oldja a stresszt, és nyugodt alvást biztosít.

2014-ben a levendulás mézünkre elnyertük a nemzeti parki termék kitüntetést, mivel ezt a mézet a pécselyi-medencében található állandó telephelyünkön gyűjtik a méhek.

Virágpor
A virágport a méhek mindig a számukra értékes virágokról gyűjtik be. A fiatal méhek tápláléka. Ennek összetétele egy adott időszakban is változatos, még ha szemre egyformának is tűnik, de ahogy újabb és újabb virágok nyílnak úgy lesz még változatosabb.
Nagyon magas a vitamin és ásványianyag tartalma. Reggel érdemes fogyasztani, mert élénkítő a hatása. Nem szabad túlzásba vinni, naponta egy teáskanál elegendő.

Méhviasz

A viasz a fiatal méhek hasán képződő hártyavékony kb 2-3 mm-es lemezke. Ebből készítik az építményeiket amiben a fiasítás és a méz is található. Legnagyobb mennyiségben a méhészetek használják vissza, a lépek megújításához viasz alapot adnak, amiből új építményeket tudnak csinálni a méhek.

Közkedvelt formája még a gyetya, vagy viszfigura készítés, mely a karácsony nélkülözhetetlen kelléke. Használják még fa bútorok felületkezelésére is, ilyenkor valamilyen illatmentes oldószerrel kell elkeverni, hogy kenhető állaga legyen.

hu_HUMagyar